Verhalen

Met liefde en respect

Met liefde en respect…

Er wordt vandaag vast door bijna iedereen wel even over gepraat….undercover in Nederland bij een uitvaartondernemer, die zijn werk meer dan verschrikkelijk uitvoert. Ik heb met verbazing gekeken en me zelfs afgevraagd hoe sommige dingen konden.
Maar wat ik vooral heel erg vind, is dat mensen nu al gaan denken dat een uitvaartverzorger misschien wel op deze manier met een familielid is omgegaan. Dat er veel meer van deze \”gekken\” rondlopen, die dit werk uitvoeren. Maar ik kan je geruststellen.

Ik en mijn de team, maar ook veel van mijn collega-uitvaartondernemers uit de regio werken niet zo. Ik ben dit werk gaan doen, vanuit een bepaalde passie. Vanuit een jarenlang gevoel van…ik wil hier iets mee. En ik nam de beslissing toen we een familievriendin verloren en en haar uitvaartdienst heel onpersoonlijk was. Aan het einde van de dienst zei ik tegen mijn man: zo mag het niet meer gaan, nu weet ik zeker dat ik dit wil worden.

Ik wil een beetje licht in het donker brengen, bij de mensen die achterblijven en voor ieder lichaam wordt door ons gezorgd alsof h et eigen familie is. Hoe vaak niet wij niet even iemand een keer over het haar of de wang strelen als we ze verzorgd op bed of in in de kist leggen… Maar, eerlijk is eerlijk ook wij zijn niet heilig. We zijn mensen, we maken ook wel eens een fout. Die we dan overigens direct proberen te herstellen en waar we eerlijk over zijn tegen de nabestaanden. Ook wij staan wel eens even te praten met elkaar en ja, ook wij lachen af en toe achter de schermen. Niet wanneer we aan t werk zijn met verzorgen van mensen of zorgen voor hun nabestaanden. Maar het gebeurt wel. Soms houdt juist humor of een praatje over wat dan ook ons juist overeind, na een heel moeilijk moment. En ik weet dat het zo ook echt werkt bij collega\’s.

Ik heb in de 4 jaar dat mijn bedrijf bestaat, nooit nagedacht over een keurmerk. Ik heb er gisterenavond wel een aanvraag voor uitgestuurd. Het is denk ik goed, dat iedere uitvaartondernemer gecontroleerd wordt en geloof mij… ik, maar ook het gros van mijn collegaondernemers heeft niets te verbergen. Maar af en toe weer even scherp gesteld worden is ook voor ons goed. Dat SBS6 dit heeft laten zien is in mijn ogen goed, maar wat zou het ook mooi zijn als ze er nog een programma naast maken over met hoeveel liefde dit vak door ons en anderen wordt uitgevoerd. Hier zijn ze van harte welkom. Net als iedereen die vragen heeft, na wat ze gezien hebben.

Deel dit verhaal

Lees andere verhalen