Verhalen

Ik wens je…. Kerst

Lichtjes overal…..

 

Licht wint altijd van duisternis wist je dat? Als het helemaal donker is en je steekt een lichtje aan, gaat het donker aan de kant. Als vanzelf. Maar andersom? Andersom niet. Als er licht om je heen is en het wordt donker, kan het donker niet bij je komen, tenzij het licht eerst uitgaat.  Als je licht bij je draagt, al is het maar een heel klein beetje, kan het nog zo donker worden, maar sta je nooit in volle duisternis. Zo is het ook met Liefde.

Het mooiste voorbeeld van licht wat van donker wint is Kerst. Het feest van Licht. Het feest waarop mensen toleranter zijn, elkaar cadeautjes geven of een kaartje sturen…en dus meer om een ander denken dan anders. Er is meer liefde. Dus kerst is hoopvol.

Voor mij betekent Kerst de geboorte van Jezus, de hoop van de wereld. Dankzij Hem is er geen vaarwel, maar tot ziens voor wie in Hem geloven en dat helpt mij enorm om mijn vak uit te voeren. Misschien geloof jij niet, dat kan. Er kunnen vragen in je leven zijn, waar ik… gelovig of niet …jou het antwoord niet op kan geven. Dus ik kan het snappen wanneer je denkt; sorry Simoon maar hier volg ik je even niet meer. Toch gun ik iedereen dat gevoel van onvoorwaardelijk geliefd te zijn, maar los daarvan zorgt de geboorte van Jezus wel voor vrijheid. Vrijheid op 1e en 2e kerstdag 😉

Voor liefde. Liefde en je geliefd voelen, door zoiets simpels als een kaartje sturen of ontvangen. En hoop. Hoop, dat als het deze 2 dagen een beetje mooier in de wereld kan zijn, het toch ook vaker moet lukken. Maar ook de wetenschap dat Licht van duister wint. Als je liefde kent, dan draag jij licht. Zomaar vanzelf. Je hebt het altijd bij je. Want liefde straalt.

Ik zeg het zo vaak: liefde kan niet dood. Licht dooft nooit helemaal, maar heeft soms wat brandstof nodig om weer aan te wakkeren. Wat liefde…… Dus als je iemand kent waar het nu juist de komende dagen heel donker is, door verlies, verdriet en eenzaamheid. Dan kan jij door er voor diegene te zijn, hem of haar wat licht geven. Door een extra kaartje, appje, mailtje, telefoontje of bezoekje. Of door simpelweg degene waar je aan denkt nu te taggen en hem/haar te laten weten dat hij/zij geliefd is en dat je graag wat licht brengt in zijn/haar leven.

Ik wens je kerst….dus vrijheid, liefde en hoop…en dat je net als ik een lichtdrager nag zijn, zodat het overal waar je komt een beetje minder donker zal zijn.
Liefs….💖

Deel dit verhaal

Lees andere verhalen