Verhalen

Niet alleen in jouw klein hoekje.

Hey jij,
ik moest aan je denken.
\’t Is bijna kerst en ik weet dat jij het dit jaar heel moeilijk vind om kerst te vieren.
Omdat het niet meer klopt, omdat het niet meer compleet voelt en het nooit meer zo wordt als vroeger.
En waar anderen los gaan op de gezelligheid en de sfeer, ben jij aan het overleven.
Wat voelt dat ontzettend eenzaam he?
Ik kan jouw pijn niet wegnemen en heel eerlijk….helemaal begrijpen kan ik het niet. Het is jouw verdriet en ik kan het niet overnemen. Al zou ik het wel willen, want jouw pijn te zien lijden raakt me enorm.
Met kerst zingen we vaak een kinderliedje dat zegt dat we zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En de laatste regel is dan. \”Jij in jouw klein hoekje en ik in t mijn\”. Best raar eigenlijk. Want als ik wat uit mijn hoekje kom, kan ik net in die van jou bijschijnen. En….houd ik je een beetje uit de wind, zodat je weer iets feller kan gaan branden. Dus geef ik je vandaag een beetje extra licht, genoeg om 1 stapje vooruit te doen. Zodat het bij jou minder donker wordt.
Maar misschien…heel misschien schijn jij dan wel net in \’t hoekje van een ander en voelt die zich ook gezien.
Gezien en geliefd….en daardoor ook niet eenzaam. Zet jij een stapje met me mee? Wie gun jij dat extra beetje licht deze kerst en de feestdagen dagen erna? Misschien kan je dit bericht delen en degene aan wie jij nu moet denk ern taggen.
Ik wens je in ieder geval een liefdevolle kerst

Deel dit verhaal

Lees andere verhalen