Verhalen

Leg eens uit..

Leg eens uit Femke,
Als er een noodverordering geldt om de gezondheid van alle mensen in ons land te waarborgen en om een virus in de hand te houden. Als de horeca 10 weken de deuren sluit, sportscholen nog niet open mogen en scholen op halve kracht draaien. Als ouderen vereenzamen omdat we ze willen beschermen en ze EINDELIJK weer 1 keer per week bezoek krijgen. Als de gezondheidszorg op adem probeert te komen, na een uitputtingsslag door Corona en de overheid hamert op afstand houden.
Als mensen enkele weken geleden bekeuringen kregen EN een aantekening in hun STRAFBLAD!!! Omdat ze met 4 personen op anderhalve meter afstand van elkaar een gebakje eten omdat ze een huwelijksjubileum vierden. En als er continue gewaarschuwd wordt dat we voorzichtig moeten blijven en om elkaar moeten blijven denken……
Hoe Femke, hoe kan het dan dat jij vandaag met een stalen gezicht zegt dat het demonstratierecht in Nederland een groot goed is en dat je daarom niet in laat grijpen als duizenden mensen op de dam te dicht op elkaar samenkomen?
Ja, ik snap dat het onderwerp gevoelig is en ook ik ben tegen rascisme. Maar Femke…. ik ben voor gezondheid, voor Nederland, voor grip op een virus, voor je houden aan een noodverordening. Omdat die er niet voor niets is.
En ja, black lives matter…. ieder leven doet ertoe…. ieder leven……
maar wat snap je niet aan: we are one? Of anderhalve meter?
God verhoede het, maar als het virus hierdoor opnieuw om zich heen grijpt en ik als uitvaartondernemer nabestaanden weer moet vertellen dat afscheid nemen maar met heel weinig mensen en heel veel afstand moet. En dat erehagen gevaarlijk zijn en dat hun geliefde alleen heeft moeten sterven, omdat afstand belangrijk is om het virus in te perken.
Kom je me dan helpen om ze uit te leggen dat demonsteren nu eenmaal belangrijker is, dan afstand houden…..dan afscheid nemen.
Echt Femke, ik ga er toch vanuit dat je na vandaag een torenhoge boete krijgt en voor iedere demonstrant een aantekening op jouw strafblad.
En dat wij de tekst op de borden van de demonstranten, straks niet weer veel te veel
Gaan horen op de intensive care….
I can\’t breathe……
Schaam je….. Femke. Echt….
Want ik schaam me enorm voor jou.

Deel dit verhaal

Lees andere verhalen